Historie – Apotheek de Gaard – Utrecht

Apotheek De Gaard is al vanaf 1933 gevestigd in Utrecht-Oost, sinds 2016 maken we deel uit van het moderne gezondheidscentrum Prinsenhof.  Door persoonlijke aandacht en een goede samenwerking met alle huisartsen in de buurt, bieden wij u zorg op maat bij uw medicijngebruik.

We denken graag met u mee en maken het voor u zo gemakkelijk mogelijk, zo kunt u bij ons voor de deur gratis parkeren, kunt u geneesmiddelen 24 uur per dag 7 dagen per week op halen en zorgen we ervoor dat u nooit meer een recept hoeft aan te vragen middels onze herhaalservice.

 

 

Historie

Apotheek Van Duin is in 1933 door Dr. C.F. van Duin opgericht in de wijk Tuindorp, dat toen nog onderdeel uitmaakte van de gemeente Maartensdijk. Naast de apotheek was een school voor opleiding tot apothekers-assistente gevestigd in het pand aan de prof. Ritzema Boslaan 13. Na de tweede wereldoorlog nam dhr. drs. E.L.Ahlrichs de apotheek over. De apotheek had een rustiek en zeer kenmerkend interieur en was verdeeld over de diverse verdiepingen van het voormalige woonhuis.In 1988 werd de apotheek overgenomen door dhr.drs. F.B.J.M. Offermann. Na een grondige en zeer noodzakelijke verbouwing werd de apotheek uitgebreid met het pand prof. Ritzema Boslaan 15, de voormalige woning van de apotheker. De apotheek werd geautomatiseerd, inclusief volledige medicatiebewaking. De afdeling met vrij verkrijgbare geneesmiddelen en drogisterij artikelen werd uitgebreid.

De oprichter: Dr. C.F. van Duin

Heropening

In 1991 werd het winkelcentrum de Gaard aan de Troosterhof na een grondige renovatie heropend. De apotheker, dhr. Offermann, opende hier in 1992 een gecombineerde apotheek-drogisterij. Apotheek-drogisterij de Gaard is voorzien van de modernste voorzieningen om de uitgifte van receptgeneesmiddelen zo goed mogelijk te laten verlopen. Apotheek de Gaard streeft naar een optimale service, snelle levering van uw geneesmiddelen en, indien gewenst, maximale begeleiding en voorlichting bij het gebruik van uw medicijnen. Door de combinatie met drogisterij de Gaard kunnen wij ons volledig toeleggen op ons eigen vak. Daarnaast bieden wij een zeer uitgebreid assortiment vrij verkrijgbare producten op het gebied van gezondheid en lichaamsverzorging. Per 1 april 2012 heeft dhr. drs. F.B.J.M. Offermann zijn apotheken en drogisterij verkocht. Sindsdien is Apotheek de Gaard aangesloten bij de Stichting Verenigde Nederlandse Apotheken (Stichting VNA), welke zich ten doel stelt jonge apothekers op alle vlakken te ondersteunen en zo de kwaliteit van de apotheken telkens weer te verbeteren, vanaf 2017 is dhr J.M. Eggink apotheker bij Apotheek De Gaard.

De toekomst

Naast het automatiseringssysteem, dat de uitgifte van geneesmiddelen op ongewenste combinaties en doseringen controleert, beschikt de apotheek over een moderne bloeddrukmeter en wordt veelvuldig gebruikt gemaakt van de uitgifte-automaat, dit stelt patiënten in staat om zelf te kiezen voor een voor hen geschikt afhaalmoment.

Apotheek de Gaard is sinds 1988 aangesloten bij de Stichting Verenigde Nederlandse Apotheken (Stichting VNA), welke zich ten doel stelt jonge apothekers op alle vlakken te ondersteunen en zo de kwaliteit van de apotheken telkens weer te verbeteren.

Samenwerking in de gezondheidszorg is belangrijk. Wij werken samen met de huisartsenpraktijken in de omgeving en hebben regelmatig overleg om de behandeling optimaal in te zetten.

Fusie Apotheek de Gaard en Apotheek van Duin

In 2013 zijn apotheek de Gaard en apotheek van Duin samengevoegd en worden de bedrijfsactiviteiten van Apotheek van Duin voortgezet in Apotheek de Gaard. Per 15 april 2016 is apotheek de Gaard verhuisd naar het moderne gezondheidscentrum De Prinsenhof.