Herhaalservice – Apotheek de Gaard – Utrecht

Uw apotheek in Utrecht

Apotheek De Gaard levert het volledige assortiment receptgeneesmiddelen dat in Nederland is geregistreerd en toegestaan uit voorraad. Indien een artikel niet op voorraad is, kan dit dagelijks bij onze groothandels worden bijbesteld. Door onze specialisatie op het gebied van receptgeneesmiddelen zijn wij in staat u volledig te begeleiden bij het gebruik daarvan. Daarnaast verkopen wij een assortiment van vitaminepreparaten, huidverzorgings-producten, waaronder een ruim aanbod van Vichy.

In hetzelfde pand bevinden zich tevens de fysiotherapiepraktijk Lutmers en de huisartsenpraktijken Tuindorp en Eykmanplein. Deze vorm van samenwerking in het gezondheidscentrum staat garant voor een optimale zorg voor u als klant.

Herhaalservice

Wat is de herhaalservice?

Dit is een service van uw apotheek en huisarts waarbij uw chronische medicatie door ons wordt bijgehouden. Wij zorgen ervoor dat uw medicatie op tijd voor u klaarligt.

Wat zijn de voordelen?

U hoeft geen recepten meer te regelen bij de huisarts. De apotheek houdt bij wanneer u weer medicatie nodig heeft en stuurt een receptaanvraag naar de huisarts. Vervolgens keurt de huisarts dit goed en wordt uw medicatie in de apotheek klaargemaakt.

Ook krijgt de huisarts regelmatig een overzicht van uw medicijnen, waardoor hij/zij op de hoogte blijft van wat u gebruikt.

Hoe werkt het?

Elke 90 dagen staan de medicijnen voor u klaar. U krijgt hier ongeveer 14 dagen van te voren een email over.

Medicijnen die dagelijks in dezelfde hoeveelheid gebruikt worden, kunnen in de herhaalservice. Er zijn echter een aantal geneesmiddelen die niet elke 90 dagen kunnen worden herhaald. Indien dit bij u het geval is, wordt u erover ingelicht.

Bij de start van een nieuw medicijn, kunt u aangeven of u deze in de herhaalservice wilt opnemen. Dit kan vanaf de tweede uitgifte, waarbij u dan genoeg meekrijgt tot de volgende datum dat uw medicijnen via de herhaalservice klaarliggen.

Als u met een medicijn stopt, of als de dosering wijzigt, moet u dit doorgeven aan de apotheek. Wij passen dan de herhaalservice aan.

Als uw medicijnen op zijn, kunt u zonder recept nieuwe halen tot de volgende levering via de herhaalservice. Dit zou echter weinig moeten voorkomen, aangezien u altijd genoeg mee krijgt tot de volgende levering.

Als u denkt te veel medicijnen over te hebben, overleg dan met de apotheek. We zoeken dan samen naar een oplossing.

Ik wil deelnemen aan de herhaalservice, hoe doe ik dat?

Als u wilt deelnemen aan de herhaalservice, dient u een inschrijfformulier in te vullen. Dit formulier kunt u vinden onder automatische herhaalservice of aanvragen bij de apotheek.

Voordat de medicijnen de herhaalservice in kunnen, vragen we u om uw voorraad thuis te tellen en op het inschrijfformulier in te vullen. Op basis daarvan vullen we uw medicijnen aan, zodat u alles elke drie maanden in één keer verstrekt krijgt.